Вчимося легко!

Виконуємо будь-якої складності роботи!

Вкажіть тільки вашу тему, вимоги та відпочивайте!

 
 

   

 

 

Зв'язок з нами

VIBER 093 222 53 53

FB, VK

Ольга Студпортал

@ studportal@i.ua

Як правильно написати курсову роботу самому?

                                                    

Для того, щоб самому написати курсову роботу, потрібно чітко розуміти що це таке.

  Курсова робота являє собою самостійне наукове дослідження студента по конкретній темі, що вивчається. Мета написання курсової роботи - це закріплення студентом знань, отриманих в ході навчального процесу з пройденого предмету. Завдяки курсовій роботі викладачеві легше перевірити якість отриманих студентом знань і здатність застосовувати ці знання до вирішення професійних завдань.

   Теми курсових робіт затверджуються на відповідній кафедрі, доводяться до відома студентівде вони, як правило, вибирають вподобану тему. Якщо студент був відсутній в цей час, тоді йому тема призначається (з числа залишилися ). Буває що теми роздають за списком без права вибору.

Будь курсова робота повинна містити:

1 . титульний лист;

2 . зміст ;

3 . вступ;

4 . основну частину ;

5 . практичну частину ;

6 . висновок;

7 . список літератури;

8 . додатки.

  Перше що потрібно зробити, отримавши тему курсової роботи, це підібрати і вивчити літературу по темі.

 Далінеобхідно скласти план роботи і погодити його з вашим керівником і за аналогією складайте план курсової (по суті курсова - це та ж дипломна, тільки менше разу на 3 за об'ємом). У курсовій роботі має бути не менше 2 глав. У кожному розділі по 2 - 3 параграфа.

  Стандартний обсяг курсової роботи становить 25-30 аркушів. Тому враховуйте, що тему розкрити, досить широко не вийде. План повинен містити основні моменти по темі.

  Написання введення. У вступі до курсової роботи вказується актуальність проблеми, ступінь її розробки, методи дослідження та інше.

  Нагадуємо, що введення і висновок в повному їх вигляді складаються на основі вже готової курсової та (або) дипломної роботи .

  Написання основної частини курсової роботи. Основна частина повинна містити 2-3 глави, всебічно розкривають тему курсової роботи. Кожну главу необхідно розділити на кілька параграфів. Кожна глава повинна містити однакову кількість параграфів. Необхідно виділяти основні тези, кожен з яких повинен містити доказову базу.

Матеріал необхідно викладати послідовно і лаконічно, щоб одне питання логічно випливав з іншого .

  Виконання практичної частини. Так, для інженерів ПГС - це креслення, виконані за допомогою програми AutoCAD, ArchiCAD і т. д, для математиків - за допомогою програм Mathcad, Maple та ін., для бухгалтерів - це аналіз фінансової діяльності підприємства ( використовується програма 1С та інші), для юристів - це розгляд правових проблем, аналіз судової практики .

Написання висновку (формулювання коротких, але ємких висновків по темі). Висновок курсової роботи містить висновки, підсумки вирішення поставлених завдан , проаналізованих і вирішених в роботі, опис тог, який внесок внесла ваша курсова робота в сучасну науку. Написати висновок Вам допоможе стаття

  Оформлення списку літератури. Як правильно оформити список літератури до курсової роботи.

  У додаток виносяться графічні, табличні, ілюстраційні матеріали курсової роботи. Додатки, як правило, не нумеруються.

  Перевірка курсової роботи викладачем, виправлення недоліків, оформлення роботи згідно нормоконтролю.

  Написання короткого, але об'ємного конспекту, тобто охоплює основні питання і проблеми за темою.

                                        Тепер Ви зрозуміли, як правильно писати курсову роботу самому!